Sunday 9 June 2013

Quote Antoine de Saint-Exupery

"Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away."
Antoine de Saint-Exupery 

Friday 7 June 2013

Jump


In the 1st dimension Jayesh made us jump. 

This made me think of Philippe Halsman, American Portrait Photographer, 1906 – 1979, who gained fame for taking people's pictures while they jumped.  
He basically asked them - after the formal photosession - to jump for some last pictures. 
These pictures captured special moments, giving glimpses into people's personalities that are otherwise hidden to the public.  

Among his clientele were the rich and the famous of the time… it is amazing how many people he got to jump in front of his camera.
He published his favorite portraits in the "Jump Book".

Curious? Have a look at the Philippe Halsman website 
Or google images "philippe halsman jump"

Thursday 6 June 2013

Quote Albert Einstein

Probleme kann man niemals mit derselben Denkweise lösen, durch die sie entstanden sind. 

“We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.   

Albert Einstein

Wednesday 5 June 2013

Quote Lao-Tse

The journey of a thousand miles begins with one step.
Lao-Tse 

Tuesday 4 June 2013

Quote Steven Covey

I teach people how to treat me
by what I will allow.

 Steven Covey - The Seven Habits of Highly Effective People

Friday 28 December 2012

Kindermütze mit Streifen


Ich habe einmal ein Kind gesehen, das eine Mütze wie diese trug und musste natürlich gleich ausprobieren ob ich das auch hinkriege.

Die blau-weisse Mütze ist in Marino Wolle mit Nadelstärke 3, die rot-lila-beige in Nadelstärke 4 gestrickt; hier habe ich Tweedwolle (in rot und beige) mit einer Naturfaser-Mischung aus Bambus, Wolle und Baumwolle verstrickt.

Das Prinzip ist jeweils dasselbe: 
man beginnt de Mütze in eine kurzen Mittelstreifen und arbeitet sich nach rechts vor, wobei alle Maschen kraus gestrickt werden und in jeder Aufbaureihe eine Masche zugenommen wird. In jeder Abbaureihe greift man in die neuen Maschen ein und nimmt entsprechend eine Masche ab. Dies wird solange wiederholt, bis das Werkstück dem Kopfumpfang entspricht und mit einer rückwärtigen Naht geschlossen wird.

Eignet sich ausgezeichnet zur Resteverwertung.





Monday 24 December 2012

Kerstmenu 2012


  1. Eggplant Pinwheels (Michelle Cranston)
  2. zalmtoastje
  3. spinazie met ei (Meta)
  4. sla van groenten met tomatensorbet
  5. Mousse van rode biet en bieslook
  6. courgettekaviaar met parmezancreme (José Maréchal)
  7. pompoensoepje
  8. brocoli toefje met grijze garnalen (Meta)
  9. kiemgroenten met garnalen en citroensausje (Meta)
  10. vers en puur wortelsapje 
  11. satékes van feta en tomaat met balsamico creme 
  12. gebakken rijst biryani met spinazie en zon-gedroode tomaten (Michelle cranson)
  13. gebakken zalm op boontjes
  14. kreeft met lauwe groentjes
  15. Choco-lollies (Jean-Luc Herreman)
  16. confect van chocolade met dadels en amandelen (Meta)
  17. Dadeleis met chocolade (Meta)
  18. Mousse au chocolat met gember (Meta)
  19. apple crumble